Rentoutushoito

Etsitkö tieteeseen perustuvaa, täydelliseen rentoutumiseen tähtäävää hoitoa? Miltä kuulostaisi pehmeästi valaistu huone, rentouttava musiikki, laventelin tuoksu, tutkitusti rentouttavat hieronta- ja hengitysmenetelmät, sekä kamomilla?

 

Miksi rentoutuminen on elintärkeää?

Nyky-yhteiskunta altistaa meidät päivittäiselle stressille. Toisin kuin vuosia sitten, nykyään lasten hoito jää miltei kokonaan vanhempien harteille. Työtä tehdään, tutkimustuloksista huolimatta, enemmän kuin olisi hyväksi. Rahahuolia on miltei jokaisella ja rentoutuminenkin on mielletty hyvin paljolti teknologiaan liittyväksi (pelit, elokuvat), vaikka aivot kaipaisivat myös hiljaisia hetkiä.
 
Esimerkiksi krooninen matala-asteinen tulehdus, joka usein johtuu huonoista elämäntavoista, on uusimpien tutkimusten mukaan liitetty useisiin vakaviin sairauksiin kuten sydänkohtaus, diabetes, aivoverenkierron häiriöt, rasvamaksa, sydän- ja verisuoni sairaudet, niveltulehdukset, allergiat ja keuhkoahtaumatauti (Lähteet 1, 2,). Matala-asteinen tulehdus voi myös aiheuttaa kroonista kipua (Lue lisää Krooninen Kipu hoidostani)

Mitä hoito sisältää?
Rentoutushoitoni on suunniteltu, tieteeseen nojaten, erittäin rentouttavaksi ja monipuoliseksi kokonaisuudeksi. Hoitoon varataan tunti ja sen aikana olisi hyvä, että kännykkäsi olisi pois päältä (ei edes värinällä). 

 

Hoito sisältää:
 

1) Rentouttavaa hierontaa

Hieronnan nopeus määrittää hyvin paljolti sen rentouttavan vaikutuksen.  Kaikkialla ihossamme, jossa on karvoja, on niin kutsuttuja C-taktali neuroneja, jotka aktivoituvat vain erittäin hitaasta kosketuksesta. Näiden hermosolujen aktivointi puolestaan aktivoi oksitosiinin ja opioidin tuoton kehossasi (Lähde).  Näin ollen, hidas hieronta voimaanuttaa, luo yhteenkuuluvuuden tunteen, vähentää ahdistuksen tunnetta ja stressiä, vähentää kipua ja voi jopa parhaimmillaan luoda meditatiivisen tilan aivoihin.

2) Hiljaisuutta tai rauhallista musiikki

Hiljaisuus on tärkeää nykyisessä äänten valtaamassa maailmassamme. Joillekin on kuitenkin helpompaa rentoutua, jos taustalla soi musiikkia johon ajatukset voi suunnata. Käytän hoidoissani, asiakkaan niin halutessaan, rentouttavaa musiikkia. Olen ostanut oikeuden muutamaan kappaleeseen, joten en voi valitettavasti laittaa lempikappaleitasi soimaan.

3) Lämmin, rentouttava valaistus

Huoneen valaistus pidetään hoidon aikana rentouttavan pehmeänä ja lämpimänä, eikä valo tule suoraan silmiin.

4) Mahdollisuus tuoksuterapiaan

Tiede on viimeisten parin vuoden aikana todennut, että aromaterapia voi toimia, ainakin laventelin ja muiden "Linaloolia" sisältävien tuoksujen kohdalla (Lähde 1, Lähde 2). Laventelin tuoksu saattaa vähentää ahdistuneisuutta ja lisätä rentoutuneisuutta.

5) Mahdollisuus kamomillan nauttimiseen

Kamomillan rentouttavan vaikutuksen tietävät kaikki, mutta sen voimakkuus saattaa tulla yllätyksenä. Kamomillan ollaan huomattu olevan todella tehokas ahdistuneisuuden hoidossa (Lähde 1, Lähde 2). Kamomilla myös lisää immuniteettia hyvinkin tehokkaasti (Lähde). Voit nauttia kamomillan teenä tai desinfioidun vaporisaattorin avulla (desinfioin suuhun menevän osan joka kerran jälkeen). Vaporisointi on huomattavasti tehokkaampi rentoutukseen ja vaikka siinä ei polteta kamomillaa (vaporisoinnissa käytetään kuumaa ilmaa, jolloin palamista ei tapahdu), negatiiviset vaikutukset keuhkoihin ovat mahdollisia. Huomioithan että joillekin voi tulla allergisia reaktioita kamomillasta!

6) Hengitysharjoitukset

Hoito aloitetaan joko kamomillan nauttimisella tai hengitysharjoituksilla, jotka voit ladata itsellesi omahoitoa varten täältä. Nämä hengitysharjoitukset ovat suunniteltu rauhoittamaan kehoasi ja mieltäsi. Mikäli sinua kiinnostaa myös kehontuntemusta lisäävät ja kipua vähentävät hengitysharjoitukset, niitä saat elämäntapaneuvonta hoidoistani.

Etkö ole varma, sopiiko tämä sinulle?

Kysy ihmeessä lisää: kevin.gibbs@toimivakeho.fi tai 044 524 9651 tai käy katsomassa asiakaspalautteita

Hinnasto (alv 0 % vähäisen alv pohjaisen työn vuoksi)

1 kerta = 65 €        - kerryttää 5 € vähävaraisille

5 kertaa = 300 €    - kerryttää 25 € vähävaraisille

10 kertaa = 550 €  - kerryttää 50 € vähävaraisille

 
KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!
AnatomyFix
044 524 9651
kevin.gibbs@toimivakeho.fi
Kuutamokatu 8c28
02210 Espoo

Haluamme olla täysin läpinäkyviä tietojesi käytön suhteen.
Luethan tietosuojaselosteemme.
  • Anatomy Fix Facebook