Akuutin kivun hoito

Kevin_2_edited.jpg

Kenelle hoito on tarkoitettu?

Hoidot sopivat ikää ja fyysistä kykyä katsomatta lähes kaikille. Hoidot ovat eritoten tarkoitettu niille jotka:

​– Kärsivät ajoittaisesta kipuilusta, etenkin kivun ollessa tietyssä kohdassa tai kivun tullessa tietyn tyyppisen liikkeen aikana

– Huomaavat tiettyjen liikkeiden tai liikesuuntien olevan hankalia

– Kokevat, ettei hieronta, venyttely tai mikään muu kehon huolto ole toiminut pidemmällä tähtäimellä

– Tuntevan jonkun kohdan kehostansa olevan heikko, usein jumissa, tai "hankala käyttää"

– Ovat saaneet kovan tällin tai muun fyysisen trauman (esimerkiksi kolari, murtumat, kaatumiset, sijoiltaanmenot yms.)

– Ovat olleet leikkauksessa tai muutoin saaneet selkeitä arpia

– Huomaavat tai tuntevat kehonsa olevan epätasapainossa

HUOM! Kovien fyysisten traumojen jälkeen keholle pitää ensiksi antaa aikaa parantumiseen. Esimerkiksi luunmurtuman tulee olla täysin parantunut. Leikkauksesta pitää olla kulunut 1–6kk, riippuen leikkauksesta. Huomoithan myös, että jos ongelmasi on synnynnäinen tai rakenteellinen, hoitoni painottuu oireiden vähentämiseen ja kehon toimintakyvyn ylläpitämiseen. Esimerkkejä tällaisista ovat lyhyt isovarvas ja rakenteellisesti pitkä jalka.

Pääsääntöisesti hoidan asiakasta Neurokineettisen Terapian avulla, mutta mikäli huomaamme elämäntavoissa (mm. uni, ravitsemus, stressin hallinta, liikunta) selkeästi parannettavaa tai jos sinulla on selkeästi ongelmaasi vaikuttavaa stressiä, saatamme lähtä hoitamaan niitä esimerkiksi kiputieteen, elämäntapojen muokkaamisen, tai Emotional Freedom Techniques (EFT) hoitojen avulla. Tämä on etenkin kroonistuneen häiriön kohdalla yleistä.
Lue kattavat blogipostaukseni aiheesta:
Kivusta Krooniseen Kipuun
Kroonisen Kivun aakkoset

Mitä neurokineettinen terapia on ja mitä hoidossa tehdään?

Kun kehosta löytyy kireä tai kipeä lihas, usein ajatellaan, että sitä pitää venyttää. Asia ei läheskään aina ole näin. Lihas voi tulla kipeäksi tai kireäksi joko yliaktivoitumisen tai aliaktivoitumisen seurauksena.

Neurokineettinen terapia ohjaa aivoja uudelleen ohjelmoimaan kehon toimintamalleja, eli niin sanottua motorista toimintaa. Kun ali- ja yliaktivoituneet kudokset löydetään, voimme antaa sinulle juuri sinun kehosi tarpeiden mukaista hoitoa. Hoidot ovat yleensä huomattavasti lempeämpiä kuin esimerkiksi muokkaavat hieronnat. Lue tarkempi selvitys täältä.

Hoidon aikana testaan kehosi liikkuvuuksia ja kykykyä reagoida kevyeeseen paineeseen. Löydettyäni ongelmakohdat, selvitämme kanssasi mitkä kudoksista ovat yliaktivoituneita ja mitkä ovat aliaktivoituneita. Lopuksi hoidamme näiden välisen hermotushäiriön kuntoon. Saat kotona tehtäviä liikkeitä, joiden tekemiseen menee noin 5-15 minuuttia kerta. Näitä tehdään vähintään kahdesti, mieluiten 3-4x päivässä, noin 2 viikon ajan, jonkka jälkeen ongelma on hoidettu, jollet tee jotain joka toisi ongelman takaisin. Esimerkiksi mikäli ongelmasi johtuu tavastasi istua nojaten aina vasemmalle, ongelma voi tulla uudelleen, jos et opi istumaan eri tavalla. Annetuista liikkeistä lähetetään aina ohjeet sähköpostiisi. Voit myös ottaa videota omaan käyttöösi, mikäli  niin haluat.

Asiakaspalautteet

Alla on asiakkaani Ghaadan palaute. Voit myös käydä lukemassa muita asiakaspalautteita

IMG_20160210_004033_edited.jpg

Ghaada

Joogi

– Ghaada kävi hoidoissani kahdesti jo vuosia kestäneen ongelman kanssa.

– Molemmilla hoidetuilla alueilla tuntui selkeää kivun vähenemistä, poistumista, rentoutumista ja liikkuvuuden paranemista.

– Myös mieli tyyntyi ja rauhoittui hermoston muutoksen vuoksi.

Ghaadan palautteen voit lukea sanasta sanaan muiden palautteiden kera täältä

Hinnasto (alv 0 %): 75€ / hoito

 
KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!
AnatomyFix
044 524 9651
kevin.gibbs@toimivakeho.fi
Kuutamokatu 8c28
02210 Espoo

Haluamme olla täysin läpinäkyviä tietojesi käytön suhteen.
Luethan tietosuojaselosteemme.
  • Instagram
  • Anatomy Fix Facebook