Neurokineettisen Terapian asiakaspalautteet

Neurokineettinen terapeutti Kevin Gibbs ja asiakas Jere

Jeren tulokset lyhyesti:

– Jerellä on ollut selkäkipuja jo yli 20 vuotta ja hän on kokeillut ”lähes kaikkea mahdollista” kipujen ja liikkuvuuksien parantamiseksi

– Jere on muun muassa kärsinyt pahan mopokolarin ja saanut 12 cm kokoisen arven tikkeineen reiteen, sekä pienemmän sääreen. Kolarissa myös murtui reisiluu ja sääriluu. Tämän lisäksi jalkapöydän nivelsiteet revähtivät.

– Muista hoidoista on ollut ”vain hetkellistä apua”, mutta nyt Jere huomaa selkeitä, pysyviä muutoksia niin liikkuvuuden lisääntymisenä kuin kipujen vähentymisenä ja urheilusuoritusten parantumisena

Jeren kommentti:
Aloitin neurokineettisen terapian hoidot elokuussa 2019. Hakeuduin Kevinille yli 20v. kestäneiden selkäkipujen takia. Kiinnostuin hoitomuodosta, koska siinä keskitytään erityisesti arpien aiheuttamien vaivojen hoitoon ja minulla on oikeassa jalassa mopokolarista aiheutunut n. 12cm pituinen arpi, jossa on ollut 8 tikkiä.

Olen 20v. aikana kokeillut lähes kaikkea mahdollista helpottamaan selkäkipuja sekä parantamaan liikkuvuutta. Erilaisista hoitomuodoista on ollut vain hetkellistä apua, mutta hetken päästä ongelmat ovat palanneet. Vasta Kevinin hoidot saivat aikaan pysyviä muutoksia kehossa.  Hoitojen jälkeen olen huomannut selkeitä muutoksia kipujen vähentymisenä, liikkuvuuden parantumisena sekä parempana suorituskykynä urheiltaessa.

Heti alussa Kevin kartoitti mahdolliset traumat, jotka voisivat olla vaivojen syynä. Mopokolarista aiheutuneiden arpien lisäksi oikean jalkaterän nivelsiteet olivat revähtäneet ja jalkaterä oli myös vääntynyt. Myös viisaudenhampaiden ja nielurisojen leikkaukset huomioitiin. Hoidoissa käytiin läpi aina 1-2 häiriötä, jotka Kevin sitten hoiti ja antoi ohjeet kotona suoritettavaan n. kahden viikon pituiseen hoitojaksoon. Omatoimiset hoidot kestivät yleensä n. 5min/häiriö ja niitä oli suositeltavaa suorittaa ainakin kolme kertaa päivän aikana. Yleensä huomasin selkeän muutoksen noin yhden viikon jälkeen.

Hoitokertojen aikana keskityttiin aluksi arven hoitamiseen, osoittautui, että käytännössä kaikki tikkien arvet sekä varsinaisen leikkausarven eri kohdat aiheuttivat häiriöitä eri lihasten aktivoinnissa. Myöhemmin myös nilkan traumojen sekä viisaudenhampaiden poistojen aiheuttamia häiriöitä hoidettiin. Jokaisen hoitojakson jälkeen toimintahäiriöt olivat hävinneet ja vähitellen keho alkoi avautumaan ja toimimaan paremmin.

ghaada

Ghaadan tulokset lyhyesti:

– Ghaada kävi hoidoissani kahdesti jo vuosia kestäneen ongelman kanssa.
– Molemmilla hoidetuilla alueilla tuntui selkeää kivun vähenemistä, poistumista, rentoutumista ja liikkuvuuden paranemista.
– Myös mieli tyyntyi ja rauhoittui hermoston muutoksen vuoksi.

Ghaadan kommentti:
Kävin Neurokineettisessä Terapiassa kahdesti, noin kuukauden välein. Lisäksi tein harjoitteita kuuden viikon ajan käsitetyille alueelle. Neurokineettisellä terapialla hoidettiin kahta ongelmallista aluetta kehossani. Ongelma-alueiden hermosärkytyyppiset oireet ovat kipuilleet välillä voimakkaastikin n. 7 vuoden ajan ja juontavat juurensa lapsuuden tapaturmista. Vaivojani oli aiemmin hoidatettu säännöllisesti ja välillä intensiivisestikin hieronnalla, osteopatialla ja akupunktiolla. Oma harjoitukseni koostuu joogasta, meditaatiosta sekä arki- ja kuntoliikunnasta. Ennen Kevinin hoitoja en ollut kokeillut hoitomuotoja, joissa päivittäiset kotiharjoitteet ovat osa hoitoa.

Hoitotilanteessa Kevin toimi tarkasti, hellävaraisesti ja empaattisesti. Saimme paikallistettua ongelmien syyn ja sitä käsiteltiin. Neurokineettinen Terapia on hoitomenetelmänä hoidettavan näkökulmasta yksinkertaista, eikä se yleensä kestä kovinkaan kauaa. Osa ajasta myös käytetään oireiden alkusyyn selvittelyyn ajatuksen kanssa. Hoitojakso jatkuu itse käsittelyn jälkeen kotona tehtävin liikkein, jossa jatketaan ongelma-alueiden rentouttamista ja aktivaatiota omatoimisesti päivittäin, kunnes aivot hermottavat kehoa oikein.

Jakson päätteeksi koin molemmilla hoidetuilla alueilla selkeästi kivun vähenemistä / poistumista, rentoutumista ja liikkuvuuden paranemista.

Kenties merkittävin vaikutus kuitenkin oli hermostollinen. Tunsin selkeästi tasapainottumista hermostossani. Pitkään jatkuneiden jännitysten ja ajoittaisten kipujen takia olin jollain lailla tottunut sympaattisen, kiihdyttävän hermoston ylivireisyyteen kropassani ja Neurokineettisen terapian hoidoilla oli olennainen vaikutus siihen, että myös parasympaattinen hermosto aktivoitui ja koin rauhoittumista ja tyyntymistä myös mielen tasolla.

Hoitajana Kevin on lämmin, vastuullinen ja huumorintajuinen. Hän suhtautuu työhönsä innostuneesti ja tekee sen huolellisesti.

Nainen 50+

Toukokuussa 2019 oli olkapääni todella kipeä ja sattumoisin kuulin neurokineettisestä terapiasta. Olo oli jäykkä ja muitakin (selkä)kipuja riitti päivittäin enemmän tai vähemmän rasituksesta riippuen ihan kävelyn tai vaikkapa kotona puuhastelun määrästä. Tätä siis oli jatkunut jo 20 vuotta vanhan selkämurtuman ja reilun vuoden vanhan takareisivamman jäljiltä. Jotain muutosta oli saatava tilanteeseen kun en vielä ollut ajatellut luovuttaa.

Aluksi pelkkä hoitopöydälle meno selinmakuulle vei aikaa ja oli kivuliasta ja samoin kuin sieltä nousu. Liikuntahalut eivät olleet kovin huipussa ja vaikka kuntosalilla ravasin jalkaa ja pakaraa kuntouttamassa niin jälkikäteen sekin oli osittain turhaa kun pakara ei aktivoitunut niinkuin olisi pitänyt eivätkä kivut vähentyneet.

Pikkuhiljaa saimme olkapään kivuttomaksi ja sain rauhassa nukkua yöt ilman särkylääkkeitä ja -voiteita. Sitten aloitimme takareiden ja selän arpien käsittelyn ja vielä on muutama paikka käymättä läpi. Matka on ollut pitkä Kevinin kanssa ja hoitokertoja monia sillä leikkausarpia löytyy 4 isoa ja muutamat dreeniarvet päälle viiden eri leikkauksen jäljiltä.

Tulokset tällä hetkellä:
– Hoitopöydälle tai lattialle meno makuulle sujuu sutjakasti ja ylöskin pääse yleensä kivutta ja paljon nopeammin kuin aiemmin

– Sauvakävelylenkit ovat kivuttomia lähes 100%

– Kaikenlainen puuhastelu esim. koko päivän kokkailu/siivous/remonttipuuhat eivät aiheuta jäätäviä kipuja illaksi ja seuraavana päivänä kävelykin onnistuu ilman kipuja

– Ryhtini on parantunut huomattavasti eikä iltaisin tule käveltyä väsyneenä selkä kumarassa
– Polvikivut ovat poissa ja juoksukin onnistuu sekä jalkakyykyt ilman kipuja

– Sivuvaikutuksena, kun liikunta on alkanut sujua, olen jaksanut keskittyä myös ruokavalioon ja nyt syksyllä taas voimatreeniin niin painokin on tippunut jo 15 kg tänä vuonna (2020).

Kaiken kaikkiaan kroppani toimii paremmin ja paljon kivuttomammin, enkä voi muuta kuin kiittää Keviniä kovasti. Hänen ansiostaan elämänlaatuni on huomattavasti parempaa nykyään. Suosittelen ehdottomasti neurokineettistä terapiaa, mutta samalla pitää myös olla itse valmis tekemään oma osuutensa toivottujen tulosten saavuttamiseksi. Kiitos Kevin!

.

Ville Tikan tulokset lyhyesti:

​– Selkäkivut, jotka olivat vaivanneet suurimman osan elämää seistessä, ovat vähentyneet selkeästi
​– Pikän ajan nivusongelmat ovat paranemaan päin

​​Villen kommentti:

Tulin Kevinille Neurokineettisen Terapian hoitoon suosituksen kautta, sillä minulla oli ollut jo parin vuoden ajan nivuskipuja, jotka olivat pahentuneet viimeisten kuukausien aikana. Minulla on ollut myös alaselän ja niska-hartiaseudun kipuja.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen kipu nivusissa hävisi noin viikossa. Kesäloman kävelyn ja työpaikan vaihdoksen seurauksena nivuset kipeytyivät taas. Seuraavalla tapaamisella Kevin yhdisti vasemman nilkan tapaturman niin alaselän kuin niska-hartiaseudun kipuihin (Minulta venähtivät vasemman nilkan nivelsiteet 10 vuotiaana ja olen joutunut pitämään nilkassa tukisidettä vähintään kerran vuodessa jo viimeiset 7-8 vuotta).

​Tämän hoidon aikana alaselän kireydet ja niska-hartiaseudun kireydet vähenivät selkeästi. Myös nivuskipu hävisi jälleen noin viikossa.

Ensireaktioni Kevinistä oli, että nyt ei ole ainakkaa mikään tavallinen kaveri kyseessä (ihan positiivisessa mielessä)”

Laura, 25v (5 vk ohjaus)

Tulokset lyhyesti:
– Ryhdin selkeä parantuminen
– Ymmärrys ryhdin merkityksestä ja sen ylläpidosta kasvoi

Lauran kommentti:
Ryhti on ollut aina huono ja halusin löytää oikeat liikkeet siihen, kuinka ryhtiä korjata.

Olen oppinut kuinka ”asettaa” ryhti oikein paikalleen. Jatkan treenejä mahdollisuuksieni mukaan. Olen ymmärtäyt että ryhdin korjaamiseen tarvitaan melko pieni liike.

Kevin oli mukava ohjaaja, joka osasi opettaa liikkeet selkeästi. Hän oli innostava ja kertoi myös paljon muita asioita jotka vaikuttavat yleisesti ryhtiini ja muuhun asentooni. Ohjauskerrat olivat mukavia ja asiaa tuli paljon, mutta se oli helppo sisäistää.

Manu

Manu Pehkonen, kamppailulajien harrastaja

Tulokset lyhyesti:
– Jo vuosia häirinnyt olkapään ja lavan alueen kipuilu alkaa selkeästi helpottumaan hoitojen seurauksena.
– Olkapään ja lavan kompleksi liikkuu huomattavasti paremmin kuin aiemmin.

​Manun kommentti:
Ollaan nyt Kevinin kanssa käytetty NKT:a mun sitkeään ja vuosia kestäneeseen oikean olkapään ja lavan alueen ongelmiin. Kyseiseen olkapäähän tuli loppujen lopuksi repeämä ylemmän lapalihaksen jänteeseen, jota sit kuntoutin vakuutusyhtiön/sairaalan ortopedin ohjein, ja itse jänne siitä kuntoutui, mutta varsinaiseen syyhyn miksi repeämä tuli siellä ei puututtu millään tavoin.

Joten rupesin sitten itse etsimään asiaan apua, jottei vamma uusiutuisi tulevaisuudessa ja Kevinin kanssa ensin ”perinteisellä” manuaalisella terapialla (Manu viittaa tässä hierontaan) saatiin jonkinlaista tilapäistä helpotusta tilanteeseen, mutta ei suuria edistys askeleita ennen kuin sit Kevin alkoi käyttää Neurokineettistä Terapiaa. Sen myötä edistymistä alkoi tapahtua aikalailla välittömästi ja  itsellä piiiiiiiiiiitkästä aikaa hyvä fiilis kuntoutumisen suhteen ja näen valoa tunnelin päässä, että vielä mä tällä kädellä pystyn tekee kaikkia niitä asioita mitä haluankin ilman että tarviaa sitä ja sen käyttöä jatkuvasti varoa.

Selkeiten mun ongelma näkyi ja näkyy siinä että oikean käden sisäkierto on erittäin rajallinen silloin kun sen nostan sivulle ylös ja käännän kyynärpäästä 90 asteen kulmaan eteenpäin ja koitan kääntää alaspäin, nii välittömästi lapa ponnahtaa irti kylkiluista ja kiristää olkapäästä. Tähän on nyt tullut sitä muutosta kiitettävällä tahdilla kun on saanut hermotusta eri lihasten välillä tasapainoon Kevinin ohjeiden ja harjoitteiden mukaan ja alakaa se käsi kääntyä alaspäin ilman kipuja ja jumeja.

Joten useamman vuoden tuskailun(henkisesti ja fyysisesti) jälkeen tapahtuneen edistymisen johdosta suosittelen erittäin paljon Keviniä ja hänen ammattitaitoaan kehon huollossa ja kehon ongelmatilanteiden paikallistamisessa ja ratkaisemisessa.

Lisäksi ihmisenä Kevin helposti lähestyttävä ja mukava niin hoitotilanteet siltäkin osin rentoja,edesauttaa kuntoutumisessa.

Tiia

Tiia, 29v (3 vk ohjaus)

Tulokset lyhyesti:
– Solisluun asento muuttui selkeästi
– Hartiat nousivat
– Rintaliivien olkaimet eivät enää valahda alas

Alla Tiian kommentti:
Minut houkutteli paikalle sekä fyysiset jumit että ulkonäkö. Hartiani olivat taipuneet toimistotyössä eteenpäin, mikä aiheutti kipua hartioihin ja rintalihaksiin. Kävin usein hierojalla, mutta siitä sain vain tilapäistä helpotusta, kuten myös lääkkeistä. Toisekseen en pitänyt kuinka lysähtäneeltä näytin.

Harjoitusta oli helppo tehdä päivittäin. Olen yllättynyt kuinka nopeasti huomasin hartioiden nousseen ja solisluun asennon muuttuneen, eivätkä hartiani ole enää yhtä jumissa kuin aiemmin. Pidän siitä, että hartiani ovat nyt kapeammalla, mutta parasta on, että rintsikoiden olkaimet eivät enää jatkuvasti valahda olalta.

Kevin ohjasi hyvin ja auttoi löytämään oikean liikeradan, että pystyin tarkkailemaan tekniikkaani myös kotona. Pidin myös hänen tavastaan kertoa hieman tarkemmin lihaksiston ja nivelten oikeista asennoista ja liikkeistä.

Sektion läpikäyneen naisen asiakaspalaute

Tulokset lyhyesti:
​– Purentavika parani viikon kotihoidossa 1,5cm
​– Sektion jälkeinen vatsalihasharjoitteiden ongelma, eli kolmiomainen harjanne / ”pullahdus” erkauman kohdalla, katosi

Asiakkaan kommentti:
Suosittelen kokeilemaan hoitojaksoa. Itse yllätyin kuinka kaikki todella vaikuttavat kaikkeen ja miten entiset vaivat pitää hoitaa alta pois ennen uusien käsittelyä. Kevin selittää hyvin hoidon aikana mitä tapahtuu ja mikä vaikuttaa mihinkin osa-alueeseen. Hoitojaksolla motivoi koti-harjoitusten helppous ja nopeus tehdä niitä. Myös nopeiden tulosten näkyminen/tuntuminen motivoi.

Alunperin hakeuduin Kevinin vastaanotolle sektioarven ja vatsalihasten erkauman vuoksi. Hoitojen (5krt) aikana Kevin hoiti mm. purentavikaani, joka parani viikon kotihoidossa 1,5cm ja tulokset ovat pysyneet. Vatsa- ja selkälihakset ovat olleet olemattomat raskauden ja synnytyksen jäljiltä. Niihin saatiin vahvistusta ja kalvojen toiminta palasi erkauman kohdalle. Ennen hoitojaksoa en pystynyt tekemään vatsalihaksia, mutta hoitojakson päätteeksi vatsaan ei enää noussut kolmiomainen harjanne.

Annan Kevinille arvosanaksi 5/5

Janne K:n asiakaspalaute

Tulokset lyhyesti:
​– Kuukausia vaivannut polvikipu hävisi yhden hoidon ja muutaman kotona tehdyn treenin jälkeen
– 1 jalan seisonta parantunut merkittävästi

Jannen kommentti:
Hoito ollut ihmisläheistä – kuuntelevaa ja huomioon ottavaa. Liikkeet ovat olleet helppoja tehdä ja ovat tuoneet apua mm. pitkään vaivanneeseen kiputilaan. On ollut myös mukava huomata, että Kevin painottaa ottamaan yhteyttä heti jos tulee ongelmia tai joku on epäselvää. Vastaus tulee myös aina hyvin nopeasti.

Kuukausia vaivannut polvivaiva katosi muutaman kotona tehdyn treenin jälkeen! Vaiva ei myöskään ole palautunut.

Annan 5/5 tähteä!

”JK:n” asiakaspalaute

Tulokset lyhyesti:
​- 2 vuotta sitten revähtänyt takareisi ei enää haittaa, vaan asiakas pystyy nykyään juoksemaan neljän hoidon jälkeen.
– Asiakkaalla on energisempi olo kuin aiemmin

Asiakkaan kommentti:
Aloitin hoidon lähes kaksi vuotta kipuilleen takareiden takia. Reisi revähti ylivenytyksen seurauksena. Hieronta, liikunta, liikkumattomuus, venyttelyt, venyttelemättömyys tai kipulääkkeet eivät ole auttaneet vaivaan. Fysiatrilta sain lähetteen magneettiin, mutten mennyt sinne korkean hinnan takia vaan päätin sillä rahalla kokeilla neurokineettistä hoitoa nähtyäni esittelytekstin facebookissa. Olen urheillessani satuttanut muitakin kehonosia, joten päätin perehtyä tähän itselleni uuteen hoitomuotoon.

Voin ehdottomasti suositella hoitoa. Siinä ihmistä katsotaan kokonaisvaltaisena yksilönä ja selvitetään miten eri osat ja kiputilat voivat liittyä toisiinsa huomioiden yksilön taustatiedot ja elämän aikana tapahtuneet tapaturmat ym. Olen oppinut ihan uudenlaisen elämäntavan ja päivärytmin. Teen määrätyt liikkeet 2-4 kertaa päivässä. Tämä yleensä auttaa kipuihin ja jumeihin, ja antaa myös ihan uudenlaisen tavan varastaa aikaa itselleen ja rauhoittumiselle.

Liikkeet ovat olleet vaihdellen helppoja ja haastavia, mutta aina kahden viikon syklin lopulla liikkeet ovat aina tuntuneet helpommilta kuin alussa. Uudet liikkeet ovat saattaneet aluksi satuttaa, mutta sitkeä jatkaminen on saanut kivun vähenemään tai jopa häviämään. Olen saanut liikkeisiin hyvät ja selkeät ohjeet sekä suullisesti että kirjallisesti. Yhteydenpito on ollut sujuvaa. Helpottaa arkea, kun varataan aina yksi tai kaksi seuraavaa kertaa heti kalenteriin.

On mielenkiintoista, miten osaat yhdistää eri kehonosien kipuja, epäsymmetrisyyksiä ja syy-seuraussuhteita toisiinsa. On myös ollut ihanaa oppia uusi tapa aloittaa aamu “jumppaamalla” liikkeiden äärellä. Tuntuu, että keho herää siinä ihan eri tavalla ja olen energisempi kuin aiemmin.

Kiitokset vielä hyvästä hoidosta ja kaikista vinkeistä! Neurokineettinen hoitosi auttoi ja nyt olen päässyt taas juoksemaankin!

Osteopaatti Anna Oravainen

Kevinin treenien vaikutuksista selkeimpiä ovat olleet lihasmassan ja -kunnon parantuminen, treeneistä palautumisen parantuminen, kovempien treenien jaksaminen, faskialinjoihin liittyvien liikkeiden myötä tasapainon parantuminen ja erityisesti vasemman (ongelmallisen) olkapään/hartian alueen liikkuvuuden parantuminen.

Myös yksi faskialinja liike on hyvä mainita tässä – olen tehnyt Kevinin antamaa liikettä vasta neljä päivää ja tässä sen vaikutuksia: yleensä työpäivän aikana jossain vaiheessa alkaa särkeä mahalaukun heijastepisteestä selän puolen n.7-8.kylkiluiden alueelta – se kipu on nyt poissa. Juoksulenkillä vasen hartia pysyi lenkin ajan auki, yleensä jossain vaiheessa tunnen kun alkaa jumittaa eikä ole enää liikevapaa. Sen lisäksi aiemmin useasti juoksun jälkeen oireillut oikea nilkka/jalkaterä, oireilee vähemmän ja lihaskalvot saa helpommin auki.

Myös joogaharjoitus, jonka Kevin antoi palleaa avaamaan on tehokas! Aktivoi lymfakiertoa, vapauttaa mahalaukun ja haiman aluetta ja antaa suolistolle enemmän tilaa/vapautta. Ja jälkeenpäin tuntuu myös siltä, että alakylkiluut ja pallea ovat saaneet lisää tilaa ja liikevapautta

Pienen lapsen äiti – 5 hoitokertaa

Tämä pienen lapsen äiti tuli aluksi minun luokseni päivittäisten polvi- ja nilkkakipujen takia. Hänelle oli kerrottu yksityisessä fysioterapiassa, että hänen on pakko käyttää pronaatiotuettuja kenkiä, jotta voi juosta. Kipuja oli silti. 

Tulokset lyhyesti:
– Käytyään minulla viidesti, pronaatiotuetut kengät ovat poissa ja samoin kävi kivuille.
– Viidennen hoitokerran jälkeen asiakas pystyy juoksemaan jo 10km lenkkejä täysin ilman mitään tukia.

Tämä taas näyttää sen, että vaikka miltei kaikki kengät ovat tehty korjaamaan rakenteellisia ongelmia (tai tilapäisesti auttamaan toiminnallisten ongelmien kanssa), vain hyvin harva oikeasti kärsii rakenteellisista ongelmista.

Tässä asiakkaan asiakaspalaute:
Kevin on huolellinen tehdessään alkukartoitusta ja perusteellinen miettiessään hoitosuunnitelmaa. Kevin perustelee tekemänsä valinnat selkokielellä ja varmistaa että asiakas ne ymmärtää. Oman kokemukseni perusteella voin sanoa, että suunnitelman mukainen kuntoutus tuottaa tulosta, kun on itse valmis panostamaan.